Главни вести

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ПЕТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош кај петчленото семејство Панови...>>


ОДРЖАНО РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

Со присувство на 12 од вкупно 19 членови Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес во...>>


ДОНАЦИЈА НА ДВА РЕСПИРАТОРИ ВО БОЛНИЦА ЈАСЕНОВО

Два неинвазивни респиратори од марката COVIDAIR S/T доби болницата за белодробни заболувања во Јасеново. Ги донираа волонтерите од...>>


ЦРВЕН КРСТ НА ПУНКТ ЗА МОСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Започна процесот на масовна вакцинација против Ковид 19 за граѓаните на Велес. Отворен е пунктот во ССОУ „Коле...>>


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ТРЧАЈ И ДОНИРАЈ“

Во градскиот парк во Велес се одржа хуманитарна акција „Трчај и донирај“. Истата заеднички ја реализираа Црвен крст...>>


ПАКЕТ СО ХРАНА ЗА НАЈНИСКАТА ЖЕНА ВО ДРЖАВАТА

Волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес не ја забораваат...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ВО СЕЛО МЕЛНИЦА

Пред пазникот Рамазан Бајрам волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош...>>


ЦРВЕН КРСТ ДЕЛ ОД ГОЛЕМАТА ЕКО АКЦИЈА НА ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО

Волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес на 08-ми мај...>>


ВЕЛИГДЕНСКИ ШТАНД СО ПОДАРОЦИ И ДОНАЦИИ ОД ГРАЃАНИТЕ

Традиционално секоја година волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес...>>


ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА СО ЛИЦАТА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР

Традиционално пред празникот Велигден, волонтерите од Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст од Велес заедно...>>


ЦРВЕН КРСТ ПОДДРШКА ЗА ПРОЦЕСОТ НА ИМУНИЗАЦИЈА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД ВЕЛЕШКО

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес и натаму во првите борбени редови во...>>


ДОНИРАНИ 69 КРВНИ ЕДИНИЦИ ОД КРВОДАРИТЕЛИТЕ ВО ГРАДСКО

Крводарителите од Градско и околните населени места продолжија да бидат едни од најахуманите во државата. Во општината која...>>


ТЕЛЕФОНСКИ ЛИНИИ ЗА ПСИХОЛОШКА ПРВА ПОМОШ И ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА

Во рамки на проектот „Зајакнување на отпорноста на старите лица и лицата со попреченост за време на Ковид...>>


< врати се назад