Останати новости

ПРВАТА ПОМОШ СПАСУВА ЖИВОТИ

Првата помош е важна и игра клучна улога во спасувањето на човечки животи, но неопходна е соодветна обука...>>


ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ДАВЕНИК ОД ЕЗЕРО МЛАДОСТ

По повод 12-ти септември Светскиот ден на првата помош членовите на Тимот за одговор при катастрофи на Црвен...>>


ЦРВЕН КРСТ ОДГОВОРЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА УЧЕСНИЦИТЕ НА СЕДМИОТ ВЕЛЕШКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес и годинава по седми пат одговорни за здравјето и...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ГРАЃАНИТЕ НА ВЕЛЕС И ГОРНО ОРИЗАРИ

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес поделија над 80 пакети со хуманитарна помош, донација од...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ ВЕЛЕШАНИ

„Од велешани за Велес“. Ова е мотото со кое четворица хуамани сограѓани Ердован, Трајче, Ерѓул и Слободан, кои...>>


види ги сите